Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο:Παραγωγή Γραπτού Λόγου στο Γυμνάσιο & Δημιουργική Γραφή

Διάρκεια 10 ώρες

 Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 

Συνάντηση 1η  Σάββατο 30/03/19 (10:00-14:00) & Συνάντηση 2η  Κυριακή 31/03/19 (10:00-14:00)


Περιγραφή σεμιναρίου

«Κάθε άνθρωπος μπορεί να γράψει ένα μυθιστόρημα, το μυθιστόρημα της ζωής του», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κ. Ταχτσής, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι τελικά η συγγραφή ενός λογοτεχνικού κειμένου δεν αποτελεί μια προνομιακή δυνατότητα λίγων ανθρώπων αλλά πολύ περισσότερων» (Καρακίτσιος, 2016: 24), πράγμα που προϋποθέτει μια γκάμα συγγραφικών τεχνικών που μαθαίνονται και εξελίσσονται συνεχώς μέσω της Δημιουργικής Γραφής (Αραβανή & Μπλιούμη, 2018). Οι παραδοχές αυτές έχουν εισχωρήσει και στο σχολείο και ειδικότερα στη σκοποθεσία και στοχοθεσία του μαθήματος της Λογοτεχνίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το ισχύον Πρόγραμμα Σπουδών (2011). Ως εκ τούτου σημειώθηκαν αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των μαθητών στο μάθημα της «Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας» (ΦΕΚ 126/A/11/11/2016, εφεξής ΠΔ). Πιο συγκεκριμένα, η τελική αξιολόγησή τους επικεντρώνεται στη διδακτική αξιοποίηση της ανταπόκρισής τους ως αναγνώστες  και, για πρώτη φορά, σε δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, με τις οποίες ελέγχεται ο βαθμός εξοικείωσής τους με την «Ποιητική» της Λογοτεχνίας (Ι.Ε.Π., 2016). Μέσα σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο κινείται το συγκεκριμένο σεμινάριο που έχει ως γενικότερο σκοπό τη γνωριμία (θεωρητική και δημιουργική- βιωματική) με τη Δημιουργική Γραφή και την παραγωγή λόγου και ειδικότερες θεματικές ενότητες:

 1. Θεωρητική και μεθοδολογική προσέγγιση της πράξης της αφήγησης και των τρόπων εκφοράς του αφηγηματικού λόγου (αφήγηση- περιγραφή)
 2. Οι έννοιες του αφηγήματος, του αφηγητή, του σκηνικού, των χαρακτήρων, της πλοκής, της οπτικής γωνίας, του τρόπου και του χρόνου
 3. Η Αυτορρυθμιστική Στρατηγική (Self-Regulated Strategy) στην παραγωγή αφηγηματικών κειμένων- Δημιουργία αφηγηματικής αλυσίδας (storyline)
 4. Τρόποι αξιοποίησης τεχνικών ενδυνάμωσης της έκφρασης και γραφής μέσα σε ένα κανονιστικό πλαίσιο (φάση προετοιμασίας- εξάσκησης- εμπέδωσης- αξιολόγησης).

 Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα
Τόπος:

Τα Σεμινάρια υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης: Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής Τ.Κ. 14232

 

Ώρες Διεξαγωγής:
10:00-14:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου

Σεμιναρίου:                          

09:00-09:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 10:00
Διάλειμμα - Καφές: 12:00-12:30
Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 14:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 14:00-14:30
Επιμορφώτρια:

Εβελίνα Αραβανή

MEd, PhD, Post- doc, Διδάσκουσα Σχολής Επιστημών Αγωγής, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ε.Κ.Π.Α- Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αντικείμενο: Διδακτική μεθοδολογία- Διδακτική Νέων Ελληνικών- Δημιουργική Γραφή

Σ.Ε.Π. στο πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή», Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π)

Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 60€, Εκπαιδευτικοί: 50€, Άνεργοι: 40€ (απαραίτητη η βεβαίωση ανεργίας), Φοιτητές 40€, Πολύτεκνοι 40€, ΑμΕΑ 50€,

Κάτοχοι ετήσιας κάρτας σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν


 Παρέχονται:

 • Σημειώσεις
 • Βιβλιογραφία
 • Βεβαίωση
 • Επιπλέον Πιστωτικές Μονάδες: 4

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, καθιέρωσε μια ακόμα παροχή για όλους όσους συμμετέχουν στα δια ζώσης σεμινάρια και τις Ημερίδες.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από τις σημειώσεις σε έντυπη μορφή, το εκπαιδευτικό υλικό και την έκπτωση στην αγορά των βιβλίων, θα προσφέρει συγκεκριμένες πιστωτικές μονάδες, τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώνετε σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως εξής:

 • Με τη συγκέντρωση 10 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα δια ζώσης, σεμινάριο ή ημερίδα της επιλογής σας.
 • Με τη συγκέντρωση 20 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα e-learning, σεμινάριο της επιλογής σας. 
 • Με τη συγκέντρωση 50 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα ταχύρρυθμο e-learning πρόγραμμα της επιλογής σας.


Επικοινωνία

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

 • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-21:00)
 • e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

0
0
0
s2smodern

Copyright © 2017 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech