Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2023
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο:

Μαθαίνω να μαθαίνω:

Στρατηγικές και τεχνικές μάθησης στα φιλολογικά μαθήματα

 learn how learn

  • Διάρκεια:  2 ώρες
  • Εξ ολοκλήρου E-learning Σεμινάριο
  • Σύγχρονη  Εκπαίδευση (live streaming)
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 (19:00-21:00)
  • Δίδακτρα: Δωρεάν Συμμετοχή
  • Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Επιμορφώτρια: Χατζάκη Δόξα, Φιλόλογος, ΜΑ Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διδασκαλία

Σ’ αυτό το σεμινάριο παρουσιάζονται τεχνικές και στρατηγικές διαχείρισης της γνώσης στα φιλολογικά μαθήματα.

Είναι, πλέον, έκδηλο το ότι οι μαθητές μας πλήττονται από τον βομβαρδισμό πληροφοριών στην εποχή της Πληροφορίας και δυσκολεύονται να μπουν στη διαδικασία ανάγνωσης, πόσο μάλλον σε τεχνικές επεξεργασίας και αφομοίωσης της γνώσης.

Σ’ αυτήν τη νέα συγκυρία και τη δυσκολία, εμείς οι εκπαιδευτικοί, καλούμαστε να σταθούμε αρωγοί και συνοδοιπόροι στους μαθητές μας σε μια, πλέον, ανακαλυπτική και βιωματική μάθηση. Έχουμε χρέος να αφήσουμε, άμεσα, πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και μεθόδους διδασκαλίας και να διανθίσουμε τη μαθησιακή διαδικασία με καινοτόμα προγράμματα και δράσεις προσελκύοντας, αρχικά, τους μαθητές μας να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον τη μαθησιακή διαδικασία και, στη συνέχεια, προσφέροντάς τους εφόδια που θα δημιουργήσουν πιο ισχυρές προσωπικότητες καλλιεργώντας τους δεξιότητες που θα τους χρειαστούν μελλοντικά.

Ανταποκρινόμενο αυτό το σεμινάριο στις σύγχρονες μαθησιακές απαιτήσεις στηρίζεται σε πρακτικές πλαισιωμένες με το ανάλογο θεωρητικό υπόβαθρο και σε προτεινόμενες ιδέες για προγράμματα, μουσειοσκευές και δράσεις που μπορεί να οργανωθούν σε σχολεία δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.


Συγγραφέας Εκπαιδευτικού Υλικού-Επιμορφώτρια: Χατζάκη Δόξα, Φιλόλογος, ΜΑ Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διδασκαλία, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, κατεύθυνση Κλασσική Φιλολογία, στη Φιλοσοφική σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Συνεργαζόταν με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και πλέον είναι εκπαιδευτικός στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών, όπου οργανώνει πολλά προγράμματα. Συμμετέχει σε Συνέδρια και Σεμινάρια για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών, τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και για τη διδασκαλία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Ως Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχει σε Προγράμματα διά Βίου Μάθησης («Ομαδοσυνεργατική Διδασκαλία», «Ενδοσχολικός Εκφοβισμός»).

 Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

  • Τηλέφωνο: 211-75 06 446 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-18:00)
  • e-mail: (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)
  • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εκτός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech