Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2023
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Δομή σεναρίου και τεχνικές κινούμενης εικόνας (animation)

stop motion 2023


Πληροφορίες Σεμιναρίου

 • Διάρκεια: 5 ώρες
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 22
 • Γλώσσα Εκπαίδευσης: Ελληνική
 • Δίδακτρα: 25€, Φοιτητές-Άνεργοι-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 20€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν
 • Παρέχονται: Σημειώσεις και Βεβαίωση.
 • Ημερομηνίa Διεξαγωγής:    Αθήνα: Σάββατο 04/11/23 (10:00-14:00)

Λίγα λόγια για το Σεμινάριο

Η παραγωγή animation στην εκπαίδευση αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν η φαντασία, η δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό αισθητήριο των μαθητών, αλλά και η ικανότητά τους να συνεργάζονται δημιουργικά μέσα σε ομάδες. Όλοι αυτοί οι στόχοι πλαισιώνουν το βασικό σκοπό που είναι η γλωσσική ανάπτυξη των μαθητών.

Στο σεμινάριο, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες δημιουργούν τις δικές τους σύντομες ταινίες ακολουθώντας μία μεθοδολογία ανάλογη με εκείνη που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στα δικά τους εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Αναλυτικότερα, το σεμινάριο ακολουθεί τα παρακάτω στάδια:

 • Προβολή short films. Ανάλυση της δομής και του περιεχομένου των σεναρίων. Ανάλυση άλλων στοιχείων του κινηματογράφου όπως η σκηνοθεσία, η φωτογραφία, τα πλάνα, η μουσική κ.α.
 • Παρουσίαση τεχνικών κινούμενης εικόνας. Κινούμενες ζωγραφιές, κινούμενα αντικείμενα, πλαστελίνες, αλλά και άλλα υλικά όπως το αλεύρι.
 • Δημιουργία ομάδων εργασίας. Οι ομάδες παράγουν τις δικές του ιστορίες και στη συνέχεια τα storyboards βάσει των οποίων θα κάνουν τις δικές τους ταινίες.
 • Παραγωγή ταινιών. Οι ομάδες φωτογραφίζουν τα κινούμενα υλικά τους και στη συνέχεια γίνεται το μοντάζ με την προσθήκη της μουσικής και άλλων στοιχείων της ταινίας.
 • Ανάλυση και προτάσεις για εκπαιδευτική αξιοποίηση των παραπάνω τεχνικών σε διάφορα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και διαφορετικές ηλικίες μαθητών και μαθητριών.

.


Εμψυχωτής: Παναγιώτης Τσιρίδης,  Μουσικοπαιδαγωγός Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και από το 1974 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία και εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Πανεπιστημίου  Αθηνών σε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς και από το 2012 είναι επικεφαλής της ομάδας «Λόγου Παίγνιον». Από το 2017 είναι συντονιστής των δασκάλων του El Sistema Greece. Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες και βιβλία για παιδιά τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη και Ψυχογιός.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικότερο βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: www.panayiotistsirides.gr


Επικοινωνία

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

 • Τηλέφωνο: 211 75 06 446 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-18:00)
 • e-mail:
 • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εκτός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech