Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
custom_html

 Αβέρωφ 18, Περισσός Νέα Ιωνία Αττικής
 
 21 0384 6930

 
 

Σεμινάριο

Διδάσκοντας Μαθηματικά με τη βοήθεια της Λογοτεχνίας: διδακτικές προσεγγίσεις για το Δημοτικό

Η σύγχρονη Διδακτική των Μαθηματικών προάγει τον ενεργό ρόλο των μαθητών/-τριών στην επεξεργασία και την κατάκτηση των διαφόρων αριθμητικών και γεωμετρικών εννοιών. Η ενασχόληση των μαθητών/-τριών με βιωματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των οποίων προσεγγίζουν πολύπλευρα τις μαθηματικές έννοιες, η διερεύνηση των κανόνων που ισχύουν μεταξύ αυτών, η σύνδεση των μαθηματικών με την πραγματική ζωή και η προαγωγή της διαδικαστικής γνώσης εντοπίζονται μεταξύ των αρχών της σύγχρονης Διδακτικής.

Η Λογοτεχνία μπορεί να αποτελέσει ένα βοηθητικό εργαλείο για τον/την εκπαιδευτικό, ώστε να ενισχύσει τη διδασκαλία των Μαθηματικών με δημιουργικές δραστηριότητες που ενισχύουν το ενδιαφέρον των παιδιών για τη διδασκαλία και τους βοηθούν να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους και τη λογικομαθηματική τους σκέψη.

Στο παρόν σεμινάριο παρουσιάζονται διδακτικές προτάσεις για την αξιοποίηση της Λογοτεχνίας στη διδασκαλία των Μαθηματικών στο Δημοτικό.

Ειδικότερα, προτείνονται λογοτεχνικά έργα για παιδιά που μπορούν να αξιοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, ενώ μέσα από βιωματικές εφαρμογές παρουσιάζονται δραστηριότητες για την εποικοδομητική αξιοποίηση των τελευταίων στο πλαίσιο μιας ανάλογης διδακτικής προσέγγισης.

Επιπλέον, προτείνονται διδακτικές στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας και μπορούν να εφαρμοστούν στη διδακτική των Μαθηματικών για τη δημιουργική προσπέλαση διαφόρων μαθηματικών εννοιών (π.χ. δόμηση της έννοιας του αριθμού, κλάσματα). Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερες αναφορές γίνονται σε δραστηριότητες δημιουργικής γραφής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα εναλλακτικό μέσο από τους μαθητές/-τριες για να συνθέσουν δικά τους μαθηματικά προβλήματα.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύονται στο πλαίσιο σχεδίων εργασίας που μπορούν είτε να αξιοποιηθούν αυτούσια, είτε να βοηθήσουν τον/την εκπαιδευτικό να σχεδιάσει δικές του δραστηριότητες με γνώμονα την ύλη στα ισχύοντα διδακτικά εγχειρίδια των Μαθηματικών.

 

 Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα
Τόπος:

Τα Σεμινάρια υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΑΙΕ: Αβέρωφ 18 Περισσός Τ.Κ. 14232 (δίπλα στη στάση του ΗΣΑΠ)

Ώρες Διεξαγωγής: 11:00-15:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου Σεμιναρίου:

10:00-10:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 11:00
Διάλειμμα - Καφές: 13:00-13:30
Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 15:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 15:00-15:30
Επιμορφώτρια:

Βασιλική Γκούνη Δασκάλα,

MA Διδακτική Γλώσσας – Λογοτεχνία – Θέατρο και Εκπαίδευση


Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 30€, Εκπαιδευτικοί 25€, Φοιτητές: 20€,   Άνεργοια: 20€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων του ΑΙΕ: Δωρεάν

 


Παρέχονται:

  • Σημειώσεις  
  • Βιβλιογραφία
  • Βεβαίωση
  • Επιπλέον Πιστωτικές Μονάδες: 3

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, καθιερώνει μια ακόμα παροχή για όλους όσους συμμετέχουν στα δια ζώσης σεμινάρια και τις Ημερίδες.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από τις σημειώσεις σε έντυπη μορφή, το εκπαιδευτικό υλικό και την έκπτωση στην αγορά των βιβλίων, θα προσφέρει συγκεκριμένες πιστωτικές μονάδες, τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώνετε σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως εξής:

  • Με τη συγκέντρωση 10 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα δια ζώσης, σεμινάριο ή ημερίδα της επιλογής σας.
  • Με τη συγκέντρωση 20 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα e-learning, σεμινάριο της επιλογής σας.
  • Με τη συγκέντρωση 50 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα ταχύρρυθμο e-learning πρόγραμμα της επιλογής σας.


Επικοινωνία:

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

  • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00-21:00)
  • e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

 

0
0
0
s2smodern

Copyright © 2017 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech