Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Σεμινάριο

Διδασκαλία και Σχεδιασμός Μαθημάτων με τη Χρήση του Διαδραστικού Πίνακα


Περιγραφή του Σεμιναρίου

Στο σεμινάριο επιδιώκουμε την εισαγωγή των εκπαιδευόμενων στην παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα. Συγκεκριμένα, θα γίνει παρουσίαση των βασικών εργαλείων του διαδραστικού πίνακα και θα αναλυθεί ο τρόπος χρήσης τους. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούμε στην παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών καθώς και στο σχεδιασμό της διδασκαλίας μέσω καινοτόμων παιδαγωγικών συνεργατικών στρατηγικών. Επίσης, θα παρουσιαστούν σενάρια διδασκαλίας με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα για την αξιοποίηση τους στην σχολική τάξη αλλά και προτάσεις με δραστηριότητες για δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού με το λογισμικό του διαδραστικού πίνακα (Smartboard).

Στόχος του προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να μάθουν να σχεδιάζουν τα δικά τους μαθήματα με τη χρήση των εργαλείων του διαδραστικού πίνακα και ψηφιακών εργαλείων και να αλληλεπιδρούν με τους μαθητές τους ενισχύοντας τη μάθηση μέσω της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της δημιουργικότητας.


Θεματικοί άξονες του σεμιναρίου

 • Παρουσίαση των βασικών εργαλείων του διαδραστικού πίνακα: (Πένα -στυλό υπογράμμιση, Drag - and - Drop («σύρε και άφησε») /Ταίριασμα (Matching), Εργαλεία κειμένου, Σβήσιμο και Εμφάνιση, Αναγνώριση γραφής  (Text/handwriting recognition).
 • Αξιοποίηση εργαλείων του διαδραστικού πίνακα για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού (σταυρόλεξα, ασκήσεις αντιστοίχησης, Σ/Λ).
 • Διδασκαλία συνεργατικών στρατηγικών με σκοπό την παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη ( Jigsaw, Think Pair Share).
 • Σχεδιασμός εκπαιδευτικών σεναρίων με τη χρήση νέων τεχνολογιών (χρήση εννοιολογικών χαρτών, ιστορικών γραμμών)
 • Εφαρμογές και παραδείγματα αξιοποίησης του διαδραστικού πίνακα για διάφορα γνωστικά αντικείμενα.
 • Χρήσιμοι διαδικτυακοί τόποι με ψηφιακό υλικό για όλα τα φιλολογικά μαθήματα.

 Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα
Τόπος:

Τα Σεμινάρια υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης

Ώρες Διεξαγωγής: 11:00-15:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου Σεμιναρίου:

10:00-10:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 11:00
Διάλειμμα - Καφές: 13:00-13:30
Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 15:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 15:00-15:30
Επιμορφώτρια:

Σοφία Γκεμίση, Φιλόλογος, MSc Διδακτική της Τεχνολογίας και Ψηφιακά Συστήματα, Πανεπιστημίου Πειραιώς. Eπιμορφώτρια ενηλίκων σε νέες τεχνολογίες.


Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 30€, Εκπαιδευτικοί 25€,  Φοιτητές: 20€,   Άνεργοι: 20€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων του ΑΙΕ: Δωρεάν


Παρέχονται:

 • Σημειώσεις  
 • Βιβλιογραφία
 • Βεβαίωση
 • Επιπλέον Πιστωτικές Μονάδες: 3

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, καθιέρωσε μια ακόμα παροχή για όλους όσους συμμετέχουν στα δια ζώσης σεμινάρια και τις Ημερίδες.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από τις σημειώσεις σε έντυπη μορφή, το εκπαιδευτικό υλικό και την έκπτωση στην αγορά των βιβλίων, θα προσφέρει συγκεκριμένες πιστωτικές μονάδες, τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώνετε σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως εξής:

 • Με τη συγκέντρωση 10 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα δια ζώσης, σεμινάριο ή ημερίδα της επιλογής σας.
 • Με τη συγκέντρωση 20 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα e-learning, σεμινάριο της επιλογής σας. 
 • Με τη συγκέντρωση 50 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα ταχύρρυθμο e-learning πρόγραμμα της επιλογής σας.


Επικοινωνία

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

 • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00-21:00)
 • e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)
0
0
0
s2smodern

Copyright © 2017 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech