Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2023
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο:

Τέχνη και Ψυχολογία - Δημιουργικότητα και ψυχική ασθένεια


Περιγραφή του Σεμιναρίου

Η τέχνη και η δημιουργικότητα συμβάλλουν στην καλλιέργεια και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη μας, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όσο μεγαλώνουμε και ανασύρουμε από την μνήμη μας εικόνες, λέξεις, μουσικές, την τέχνη που γνωρίσαμε από μικρή ηλικία και μπορούμε να ταυτίσουμε ή να αναγνωρίσουμε τον συναισθηματικό και ψυχολογικό αντίκτυπο της μέσα μας.  Η δημιουργικότητα προϋποθέτει συναισθηματική ευφυΐα. Υπάρχουν, ωστόσο και περιπτώσεις που συνορεύει με την ψυχική ασθένεια και η ενασχόληση με την τέχνη μπορεί να είναι ένδειξή της.

Συνήθως μιλάμε για την αντίστροφη πορεία, πως η ψυχική ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί ή να αμβλυνθεί μέσω της δημιουργικότητας και της τέχνης.  Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν περιπτώσεις γνωστών καλλιτεχνών με ψυχολογικά προβλήματα, το πιο σύνηθες ανάμεσά τους είναι η κατάθλιψη, πως αυτά αντανακλώνται στα έργα τους, πως ή αν η τέχνη συνέβαλε στην άμβλυνση τους, αλλά και αν η δημιουργικότητα μένει στην ίδια γειτονιά με την ψυχική ασθένεια (τι είδους δημιουργικότητα; Αυτή που ξεφεύγει από την νόρμα; Είναι αυτό αρκετή αφορμή από μόνη της για να μιλήσουμε για ψυχική ασθένεια;).

Η τέχνη είναι αλήθεια και μνήμη, δημιουργεί έναν ιερό, καθαρό χώρο μέσα μας. Μπορεί να είναι ένας καθρέφτης μέσα στον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας.  Μπορεί να είναι μια επιστολή που μας φέρνει νέα από εμάς.  Φτάνει να ξέρουμε πως να ανοίξουμε τον φάκελο, πως να κοιτάξουμε για να δούμε πραγματικά.  Η ψυχολογία και η τέχνη είναι αδερφές καθώς και οι δύο μπορούν να διεισδύσουν στο μυαλό και τον ψυχισμό τόσο του καλλιτέχνη, όσο και του θεατή.

 


 Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα
Τόπος:

Τα Σεμινάρια υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης: Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής Τ.Κ. 14232

 

Ώρες Διεξαγωγής:
10:00-14:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου

Σεμιναρίου:                          

09:00-09:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 10:00
Διάλειμμα - Καφές: 12:00-12:30
Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 14:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 14:00-14:30
Επιμορφωτές:

Δρ. Μαρία Αθανασέκου, Ιστορικός Τέχνης και

Kωνσταντίνος Μπλέτσος, Ψυχολόγος, Msc

Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 25€, Εκπαιδευτικοί & Ψυχολόγοι: 20€,  Άνεργοι: 15€ (απαραίτητη η βεβαίωση ανεργίας), Φοιτητές 15€, Πολύτεκνοι 15€, ΑμΕΑ 15€,

Κάτοχοι ετήσιας κάρτας σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν


Παρέχονται:

  • Σημειώσεις
  • Βιβλιογραφία
  • Βεβαίωση
  • Επιπλέον Πιστωτικές Μονάδες: 2

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, καθιέρωσε μια ακόμα παροχή για όλους όσους συμμετέχουν στα δια ζώσης σεμινάρια και τις Ημερίδες.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από τις σημειώσεις σε έντυπη μορφή, το εκπαιδευτικό υλικό και την έκπτωση στην αγορά των βιβλίων, θα προσφέρει συγκεκριμένες πιστωτικές μονάδες, τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώνετε σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως εξής:

  • Με τη συγκέντρωση 10 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα δια ζώσης, σεμινάριο ή ημερίδα της επιλογής σας.
  • Με τη συγκέντρωση 20 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα e-learning, σεμινάριο της επιλογής σας. 
  • Με τη συγκέντρωση 50 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα ταχύρρυθμο e-learning πρόγραμμα της επιλογής σας.


Επικοινωνία

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

  • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-21:00)
  • e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εντός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech