Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Κυριακή, 26 Μάρτιος 2023
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο:

Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Από τη θεωρία στην πράξη

 


 Οκτώ (8) ώρες εκπαίδευση για να δημιουργείς σύγχρονες ιστοσελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν ή να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία κατά την οποία φτιάχνονται οι σύγχρονές ιστοσελίδες και τα ιστολόγια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για έναν εκπαιδευτικό να δηλώνει την παρουσία του, να μοιράζεται τις σκέψεις του και να επικοινωνεί με την εκπαιδευτική κοινότητα μέσω του διαδικτύου.

Μέσα από το παρόν πρόγραμμα θα μάθετε  να σχεδιάζετε και να υλοποιείτε  με απλό και γρήγορο τρόπο  την ιστοσελίδα του σχολείου σας, της τάξης σας ή την δική σας προσωπική ιστοσελίδα, όπου θα μπορείτε να ανεβάζετε σημειώσεις, δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για τους μαθητές σας  ή απλά να δημιουργήσετε το προσωπικό σας portfolio.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα  είναι σε θέση να δημιουργούν  σύγχρονες, διαδραστικές και πλήρως προσαρμοζόμενες (responsible) ιστοσελίδες για εκπαιδευτικούς σκοπούς με χρήση widgets.


Ενδεικτικά Περιεχόμενα του Σεμιναρίου

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Παρουσιάζονται οι βασικές αρχές λειτουργίας του παγκόσμιου ιστού καθώς και οι βασικές αρχές για την αποτελεσματική σχεδίαση ιστοσελίδων εκπαιδευτικού περιεχομένου. Θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα ιστοσελίδων και θα αναλυθούν τα σχεδιαστικά πρότυπα που μπορούμε να ακολουθήσουμε και τα εργαλεία λογισμικού που μπορούμε να επιλέξουμε για την αποτελεσματική υλοποίηση μιας ιστοσελίδας με απλό, άμεσο και δημιουργικό τρόπο.

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: Παρουσιάζεται το on line WEB 2.0 εργαλείο κατασκευής ιστοσελίδων Weebly . Το Weebly  είναι ένα σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων που  επιτρέπει τη δημιουργία προσωπικών ή επαγγελματικών ιστοσελίδων γρήγορα και εύκολα, χωρίς να απαιτούνται από το χρήστη  προχωρημένες γνώσεις  προγραμματισμού.  

ΕΝΟΤΗΤΑ 3 :Εργαστηριακό μέρος – Ανάπτυξη ιστοσελίδων


 Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα
Τόπος:

Τα Σεμινάρια υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης: Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής Τ.Κ. 14232

 

Ώρες Διεξαγωγής:
10:00-16:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου

Σεμιναρίου:                          

09:00-09:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 10:00
Διάλειμμα - Καφές:

12:00-12:15

14:00-14:15

Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 16:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 16:00-16:30
Επιμορφωτές:

Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης

Ο Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης κατέχει μεταδιδακτορική έρευνα (PostDoc) και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Πληροφορική (Ph.D) στο επιστημονικό αντικείμενο της τεχνολογίας μετρήσεων, επεξεργασίας καισυλλογής δεδομένων ενώ διατελεί μεταδιδακτορική έρευνα (PostDoc) στο πεδίο της εκπαίδευσης STEM. Κατέχει μεταπτυχιακή ειδίκευση σε Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής (M.Sc) και μεταπτυχιακή ειδίκευση στις Επιστήμες της Αγωγής (M.A.Ed) στο αντικείμενο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Σχεδιάζει και αναπτύσσει συστήματα μετρήσεων και ελέγχου μέσω LabVIEW (Certified by National Instrument).

και

Γεώργιος Παπακώστας, Καθηγητής Πληροφορικής

 

Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 30€, Εκπαιδευτικοί: 25€, 

Άνεργοι: 20€ (απαραίτητη η βεβαίωση ανεργίας), Φοιτητές 20€, Πολύτεκνοι 20€, ΑμΕΑ 20€, Κάτοχοι ετήσιας κάρτας σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν


 Παρέχονται:

  • Σημειώσεις
  • Βιβλιογραφία
  • Βεβαίωση
  • Επιπλέον Πιστωτικές Μονάδες: 3

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, καθιέρωσε μια ακόμα παροχή για όλους όσους συμμετέχουν στα δια ζώσης σεμινάρια και τις Ημερίδες.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από τις σημειώσεις σε έντυπη μορφή, το εκπαιδευτικό υλικό και την έκπτωση στην αγορά των βιβλίων, θα προσφέρει συγκεκριμένες πιστωτικές μονάδες, τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώνετε σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως εξής:

  • Με τη συγκέντρωση 10 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα δια ζώσης, σεμινάριο ή ημερίδα της επιλογής σας.
  • Με τη συγκέντρωση 20 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα e-learning, σεμινάριο της επιλογής σας. 
  • Με τη συγκέντρωση 50 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα ταχύρρυθμο e-learning πρόγραμμα της επιλογής σας.


Επικοινωνία

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

  • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-21:00)
  • e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εκτός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech