Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Εκτύπωση

logo20150715Επιμορφωτικό Σεμινάριο:

Η διδακτική της Έκθεσης: Από τη θεωρία στην πράξη


Στο διήμερο σεμινάριο εξετάζονται σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας και αξιολόγησης του γλωσσικού μαθήματος της Έκθεσης. Ο βασικός άξονας του σεμιναρίου στηρίζεται σε βιωματικά εργαστήρια στα οποία οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν με ατομικές και ομαδικές εργασίες.

Η παρουσίαση οργανώνεται σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα, τις Οδηγίες για τη διδασκαλία της Έκθεσης, το εκάστοτε σχέδιο μαθήματος, και στηρίζεται σε διαδραστικές και συμμετοχικές ενέργειες που καθιστούν τη μάθηση ενεργή και ενδιαφέρουσα. Αρχικά, επικεντρωνόμαστε στη μεθοδολογία σύνταξης της περίληψης, της παραγράφου και του κειμένου (παραγωγή λόγου) στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Επειδή κορμό στην παρουσίαση εννοιών αποτελεί η διαθεματικότητα και η διεπιστημονικότητα αξιοποιούμε εργαλεία και μέσα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την οργάνωση και παρουσίασή τους προκειμένου να καταστούν πιο εύληπτες από τους μαθητές σε ένα ανανεωμένο και σύμφωνο με τις νέες απαιτήσεις σχέδιο μαθήματος.

Επιπρόσθετη εισαγωγική αναφορά επιχειρείται στην τυπολογία των γλωσσικών ασκήσεων. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και μαθησιακά κενά που χρήζουν διαφοροποιημένης αντιμετώπισης στην αξιολόγησης της Έκθεσης προκειμένου να βοηθηθούν ουσιαστικά. Τέλος, χάρη στην αρωγή συγκεκριμένων τεχνικών και κριτηρίων αξιολόγησης (περιγραφική και αριθμητική), στο πλαίσιο βιωματικού εργαστηρίου, αντιμετωπίζουμε στην πράξη διαγωνίσματα μαθητών που εξετάζονται γραπτά και προφορικά, σύμφωνα με το εξεταστικό σύστημα, επισημαίνοντας θετικά σημεία και αδυναμίες και ομαδοποιώντας λάθη.      

Περιεχόμενα

 


  Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα
Τόπος:

Τα Σεμινάρια υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΑΙΕ:

Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής Τ.Κ. 14231

Ώρες Διεξαγωγής: 10:00-16:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου

Σεμιναρίου: 

09:00-09:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 10:00
Διάλειμμα - Καφές: 12:00-12:15 & 14:00-14:15
Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 16:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 16:00-16:30
Επιμορφώτρια:

Χατζάκη Δόξα, Φιλόλογος,

ΜΑ Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διδασκαλία

Δίδακτρα Σεμιναρίου:

55€

Άνεργοι: 45€ (απαραίτητη η βεβαίωση ανεργίας), Φοιτητές 45€,

Πολύτεκνοι 45€, ΑμΕΑ 45€,

Κάτοχοι ετήσιας κάρτας σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν

 Παρέχονται:

Σημειώσεις - Βιβλιογραφία

Βεβαίωση Σεμιναρίου

Πιστωτικές Μονάδες:

3

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες του ΑΙΕ;


Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:


0
0
0
s2smodern
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech