Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Εκτύπωση

Σεμινάριο

Διαχείριση Προβλημάτων Σχολικής Τάξης, μέσω της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας

Η ανομοιογένεια και πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τις σχολικές τάξεις, σε συνδυασμό με τον διαφορετικό ρυθμό επικοινωνίας και μάθησης των παιδιών, αναδύει σημαντικά προβλήματα στην εκπαιδευτική πράξη και καταδεικνύει έντονα την ανάγκη για την εξεύρεση μεθόδων και μέσων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή και μάθηση σε όλους του μαθητές.

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία και η εφαρμογή της στις σχολικές τάξεις αποτελεί μια μεθοδολογία που συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Με την προσαρμογή της διδασκαλίας στα μέτρα και ενδιαφέροντα των μαθητών και με την τροποποίηση του διδακτικού περιεχομένου, της διδακτικής διαδικασίας και του μαθησιακού περιβάλλοντος,  επιδιώκει τη συνολική εμπλοκή των συμμετεχόντων στη μαθησιακή διαδικασία προς όφελος όλων. Επομένως, είναι ένας οργανωμένος, αλλά και ευέλικτος τρόπος εκ των προτέρων προσαρμογής της διδασκαλίας και μάθησης, προκειμένου να βοηθήσεις όλους τους μαθητές να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό μαθησιακό επίτευγμα.

Η ανάπτυξη διαφοροποιημένων πρακτικών σε μια σχολική τάξη δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην επίγνωση των στόχων του Αναλυτικού Προγράμματος, της ευαισθησίας και αποκριτικότητας κάθε παιδιού και στη διαρκή προσαρμογή του διδακτικού περιεχομένου. Μια «διαφοροποιημένη» σχολική τάξη προσφέρει διαφορετικά «μονοπάτια» για την κατάκτηση της γνώσης, αντιμετωπίζει άμεσα και συνεργατικά τα προβλήματα που εμφανίζονται και προκαλεί τον εκπαιδευτικό να υποστηρίζει και να ενεργοποιεί όλους τους μαθητές του.


Θεματικοί άξονες του σεμιναρίου

Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Πάτρα
Τόπος:

Byzantino Hotel

Ρήγα Φεραίου 106 Τ.Κ. 26221, Πάτρα
Τηλ. 2610 243000-1    www.byzantino-hotel.gr
Ώρες Διεξαγωγής: 10:00-15:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου Σεμιναρίου:

09:00-09:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 10:00
Διάλειμμα - Καφές: 12:00-12:20
Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 15:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 15:00-15:30
Επιμορφωτής:

Μάκης Γκούμας, Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής


Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 40€, Εκπαιδευτικοί: 30€ Φοιτητές: 25€,   Άνεργοι: 25€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων του ΑΙΕ: Δωρεάν

 


Παρέχονται:

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, καθιέρωσε μια ακόμα παροχή για όλους όσους συμμετέχουν στα δια ζώσης σεμινάρια και τις Ημερίδες.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από τις σημειώσεις σε έντυπη μορφή, το εκπαιδευτικό υλικό και την έκπτωση στην αγορά των βιβλίων, θα προσφέρει συγκεκριμένες πιστωτικές μονάδες, τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώνετε σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως εξής:



Επικοινωνία

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

0
0
0
s2smodern
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech