Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2023
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο:

Η Μουσική Εκπαίδευση μέσω Διαδικτύου


  • Εξ ολοκλήρου E-learning Σεμινάριο
  • Σύγχρονη  Εκπαίδευση (live streaming)
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 06/02/21 (11:00-13:30)
  • Επιμορφωτής: Παναγιώτης Τσιρίδης, Μουσικοπαιδαγωγός, Συγγραφέας
  • Δίδακτρα: 25€, Άνεργοι-Φοιτητές-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 20€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν
  • Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Η μουσική εκπαίδευση μέσω διαδικτύου

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν προτάσεις, εργαλεία και μεθοδολογικές προσαρμογές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε διάφορα πεδία της μουσικής όπως είναι  η μουσικοκινητική αγωγή, η θεωρία της μουσικής, η διδασκαλία μουσικών οργάνων αλλά και η οργάνωση μικρών και μεγάλων συνόλων.

Σε αυτό το πλαίσιο θα δούμε αρχικά με βιωματικό τρόπο μερικές εφαρμογές της μουσικής εκπαίδευσης ενώ στη συνέχεια θα διατυπώσουμε μεθοδολογικές προτάσεις που θα διευκολύνουν στην επίτευξη των εκπαιδευτικών μας στόχων.

Η εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη μουσική εκπαίδευση φαίνεται πως θα μας απασχολήσει και μετά την πανδημία του κορωνοϊού καθώς εξυπηρετεί ένα μεγάλο κοινό όπως για παράδειγμα οι μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και δεν μπορούν να βλέπουν τακτικά τους δασκάλους τους.


 

Επιμορφωτής: Παναγιώτης Τσιρίδης, Μουσικοπαιδαγωγός, Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και από το 1974 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία και εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς και από το 2012 είναι επικεφαλής της ομάδας «Λόγου Παίγνιον». Από το 2017 είναι συντονιστής των δασκάλων του ElSistemaGreece. Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες και βιβλία για παιδιά τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη και Ψυχογιός. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικότερο βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: www.panayiotistsirides.grΓια να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

  • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-18:00)
  • e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εκτός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech