Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2023
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο:

Η μουσική ως εργαλείο Διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης


  • Εξ ολοκλήρου E-learning Σεμινάριο
  • Σύγχρονη  Εκπαίδευση (live streaming)
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 10/04/21 (11:00-13:30)
  • Επιμορφωτής: Παναγιώτης Τσιρίδης, Μουσικοπαιδαγωγός, Συγγραφέας
  • Δίδακτρα: 25€, Άνεργοι-Φοιτητές-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 20€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν
  • Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Η μουσική ως εργαλείο Διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τη διδακτική τους πρακτική έχοντας ως εργαλείο τη μουσική. Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν προϋποθέτει κάποιες ειδικές γνώσεις στη μουσική. Ταυτόχρονα απευθύνεται και σε δασκάλους μουσικής και μουσικοπαιδαγωγούς οι οποίοι θα ήθελαν να διευρύνουν την εκπαιδευτική τους θεωρία και πρακτική.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα επεξεργαστούμε ένα θέμα μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Στο δεύτερο μέρος θα αναπτύξουμε τη μεθοδολογία εκείνη που θα μας επιτρέπει το σχεδιασμό ανάλογων δραστηριοτήτων με βάση τέσσερις βασικούς άξονες της μουσικής εκπαίδευσης, αλλά και των στόχων που επιθυμούμε να επιτύχουμε μέσα από τη διαθεματική προσέγγιση, όπως είναι η γλωσσική ανάπτυξη, η ικανότητα συνεργασίας κ.α.

Η εξ αποστάσεως λειτουργία του σεμιναρίου μπορεί να συνεισφέρει επίσης στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών σεναρίων σε ανάλογο πλαίσιο εκπαίδευσης.


Επιμορφωτής: Παναγιώτης Τσιρίδης, Μουσικοπαιδαγωγός, Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και από το 1974 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία και εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς και από το 2012 είναι επικεφαλής της ομάδας «Λόγου Παίγνιον». Από το 2017 είναι συντονιστής των δασκάλων του ElSistemaGreece. Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες και βιβλία για παιδιά τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη και Ψυχογιός. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικότερο βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: www.panayiotistsirides.grΓια να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

  • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-18:00)
  • e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εντός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech