Εναλλακτικές Mορφές Aξιολόγησης και Αρχαία Ελληνικά
- Διάρκεια: 10 ώρες
- Εξ ολοκλήρου E-learning Σεμινάριο
- Σύγχρονη Εκπαίδευση (live streaming)
- Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 04 και Κυριακή 05/12/21 (10:00-14:00)
- Δίδακτρα: 50€, Άνεργοι-Φοιτητές-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 40€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν
- Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης
- Επιμορφώτρια: Παπαναστασίου Αικατερίνη, Φιλόλογος, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Περιγραφή Σεμιναρίου
Προκειμένου να ανταποκριθεί ο εκπαιδευτικός στον σύγχρονο ρόλο του και να ενισχύσει το εκπαιδευτικό του έργο και, κυρίως, την ατομική προσπάθεια των μαθητών του για μάθηση, έρχεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις. Αυτές αφορούν- μεταξύ άλλων- και στην αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και πάντα με στόχο τη διαρκή βελτίωσή του. Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει συνθετικά τις προκλήσεις Διαφοροποιημένης Αξιολόγησης, της Αξιολόγησης ως Μάθησης και της Μετα-Αξιολόγησης μέσα από μία προσπάθεια πρακτικής εφαρμογής τους στο γνωστικό αντικείμενο των αρχαίων ελληνικών.
Θέματα
- Βασικοί όροι και αρχές της Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης
- Σύγχρονες εφαρμογές της εκπαιδευτικής αξιολόγησης σε δύο τομείς: α) την αξιολόγηση της διδασκαλίας και β) την αξιολόγηση των μαθητών
- Εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης- εργαλεία και κριτήρια
- Αξιολόγηση για τη μάθηση και ανατροφοδότηση
- Σχεδιασμός κλίμακας διαβαθμισμένων κριτηρίων (rubrics) για τους μαθητές στο γνωστικό αντικείμενο των α.ε.- βιωματικό εργαστήριο
Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα
Το σεμινάριο απευθύνεται σε φιλολόγους, σε φιλολόγους ΕΑΕ και σε φοιτητές/-τριες φιλοσοφικών σχολών, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν τόσο όσον αφορά στην αξιολόγηση του μαθητή όσο και της διδασκαλίας μέσα από παραδείγματα και εφαρμογές στο γνωστικό αντικείμενο των α.ε.
Συγγραφέας Εκπαιδευτικού Υλικού-Επιμορφώτρια: Παπαναστασίου Αικατερίνη
Φιλόλογος, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Η Αικατερίνη Παπαναστασίου είναι Φιλόλογος και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων της μη Τυπικής Μάθησης από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει εξειδικευτεί στη Διδακτική των Φιλολογικών Μαθημάτων, τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχει εργαστεί ως γενική συντονίστρια και υπεύθυνη για την παρουσίαση προγράμματος Erasmus+, εργαστηρίων αφήγησης- δημιουργικής γραφής και την υποστήριξη δράσεων διακρατικού προγράμματος, πρότζεκτ το οποίο εντάχθηκε στον κατάλογο καλών πρακτικών για την τριετία 2016- 2018 από την εθνική ομάδα συντονισμού Erasmus+ Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Εκπαιδεύτρια μεταναστών, κρατουμένων- πρώην χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό σε προγράμματα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. καθώς και ως Φιλόλογος και Εκπαιδεύτρια Ρητορικής στον Όμιλο Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» (Saint Paul). Έχει συνεργαστεί (εξωτερικός συνεργάτης), επίσης, με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας (ΕΜΘ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε προγράμματα εμψύχωσης μουσειακών προγραμμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας για παιδιά της Α'βάθμιας εκπαίδευσης. Οι εισηγήσεις της και τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων καθώς και στην κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων μάθησης για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.
Επικοινωνία
Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Πληροφορίες - Εγγραφές:
- Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-18:00)
- e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)