Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2023
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο:

Δημιουργικότητα, τέχνη, φύση και Σχολική Τάξη. Ένα παράθυρο στην εκπαίδευση- τρόποι ένταξης

 forest


 • Εξ ολοκλήρου E-learning Σεμινάριο
 • Σύγχρονη  Εκπαίδευση (live streaming)
 • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 21/11/21 (10:00-14:00)
 • Επιμορφώτρια: Έυη Λεβέντη Ειδική παιδαγωγός ΜEd, ειδικευόμενη Σύμβουλος Ψυχικής υγείας
 • Δίδακτρα: 25€, Άνεργοι-Φοιτητές-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 20€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν
 • Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης

Περιγραφή Σεμιναρίου

      Τα προσχολικά χρόνια του παιδιού αποτελούν το αποκορύφωμα της δημιουργικότητας καθώς η φαντασία είναι το κινητήριο μέσο ανακάλυψης του κόσμου. Τα παιδιά  οδηγούνται στη γνώση, όταν καθοδηγούμενα από τα συναισθήματα τους αφήνονται ελεύθερα,  να επιλέξουν πως θα εργαστούν δημιουργικά. Η  παιδική ηλικία φέρει μια δημιουργική διάθεση όπου όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος ενσωματώνονται μέσω παρατήρησης και εμπειρίας στο είναι του παιδιού. Οι σύγχρονες τάσεις της κοινωνίας και της εκπαίδευσης, αφήνουν λίγο χώρο, παρόλο που η έρευνα των τελευταίων χρόνων έχει υπογραμμίσει την σημαντικότητα και την επιρροή που ασκεί στην καλλιέργεια των ενδιαφερόντων, την ανακάλυψη κλίσεων και στη ρύθμιση των συναισθημάτων που βιώνει το παιδί. Η τέχνη αποτελεί το βήμα για την ενίσχυση της αυτοεικόνας του παιδιού δημιουργώντας κίνητρα για μάθηση. Μαθητές με συμπεριφορικές, συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες επωφελούνται ιδιαίτερα από τέτοιες προσεγγίσεις, καθώς ο φόβος της αποτυχίας εξαφανίζεται όταν η γνώση φανερώνεται στον πραγματικό κόσμο ξεφεύγοντας από το γνωστικοκεντρικό μοντέλο. Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει μέσα από έρευνες, την σημαντικότητα της δημιουργικής ελεύθερης σκέψης στην πραγματικότητα της σχολικής τάξης.

Θεματικές

 • Η δημιουργικότητα ως έννοια και η σημαντικότητα της στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού
 • Αναφορά σε έρευνες- εκπαιδευτικά συστήματα που εντάσσουν δημιουργικότητα, Τέχνη, Φύση
 • Εφαρμογές και ένταξη της τέχνης στα γνωστικά αντικείμενα
 • Ο παιδαγωγός ως αρωγός στην καλλιέργεια της φαντασίας.

(η εμπειρία ενός δασκάλου στην τάξη από την συμπόρευση του με την ελεύθερη σκέψη και την ενσωμάτωση προσεγγίσεων)

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Επιμορφώτρια: Έυη Λεβέντη

Ειδική παιδαγωγός ΜEd, ειδικευόμενη Σύμβουλος Ψυχικής υγείας.

 Η Εύη Λεβέντη αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών  Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, στο Πανεπιστημίου Κύπρου Frederick. Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχομετρικά εργαλεία , διαγνωστικά τεστ και έχει επάρκεια για τη χορήγηση, παρέμβαση, βαθμολόγηση και ερμηνεία εξεταστικών αποτελεσμάτων. Έχει λάβει μετεκπαίδευση σε πρόγραμμα κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.  Εδώ και έντεκα χρόνια εργάζεται στο τομέα της εκπαίδευσης, αξιολόγησης και παρέμβασης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και επιπρόσθετα προβλήματα συμπεριφοράς.  Από το 2019 παρακολουθεί τριετές πρόγραμμα κατάρτισης στην Συνθετική Συμβουλευτική πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας - E.I.C.P.  και από την  European Federation of Integrative Counselling & Psychotherapy. Τα σημερινά της ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των επιδράσεων της Τέχνης και της Φύσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στη συγκέντρωση προσοχής, στο άγχος και γενικότερα στις ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες που μπορεί να βιώνει ένας παιδί. Μελετά  το σχεδιασμό της έρευνας ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει έννοιες που συνδέονται με την Τέχνη και την Φύση προάγοντας τη δημιουργικότητα και την ανθρώπινη ανάπτυξη. Βάση αυτού θα αποτελούν, οι αναπτυξιακές και ψυχολογικές θεωρίες με ευρύτερο στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την αύξηση της αυτοεκτίμησης, αυτογνωσίας, την αντιμετώπιση του άγχους και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, Απώτερος στόχος είναι να αποκτηθούν ολοκληρωμένες εμπειρίες που θα οδηγήσουν το παιδί να αντιμετωπίσει γνωστικές, ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, να ανακαλύψει τις κλίσεις, τα ταλέντα και τελικά να ανθίσει αξιοποιώντας  όλη τη δυναμική του.

 

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες - Εγγραφές:

 • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-18:00)
 • e-mail: ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εντός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech