Εισαγωγή στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και τις εφαρμογές της στα Φιλολογικά Μαθήματα
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές μιας σύγχρονης διδακτικής προσέγγισης, της διαφοροποιημένης διδασκαλίας (differentiated teaching, στος εξής ΔΔ), και διδακτικές προτάσεις εφαρμογής της στο πλαίσιο της διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων.
Ειδικότερα, αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο της ΔΔ, παρουσιάζονται οι βασικές πτυχές της, τα παιδαγωγικά αξιώματα στα οποία στηρίζεται και η σημασία εφαρμογής της στη διδακτική πράξη.Προτείνονται εναλλακτικοί τρόποι, στρατηγικές και διδακτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών σε τάξεις μικτής ικανότητας.
- Η ημερίδα απευθύνεται σε φιλολόγους, σε φιλολόγους ΕΑΕ, σε ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς, καθώς και σε φοιτητές φιλοσοφικών σχολών, οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη μέθοδο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας και να εντάξουν στοιχεία της στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων.
Πληροφορίες - Εγγραφές
- Διάρκεια: 2 ώρες
- live μετάδοση από το κανάλι του ΑΙΕ στο You tube
- Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 14/11/21 (10:00-12:00)
- Δίδακτρα: H παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν
- Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης
- Επιμορφώτρια: Παπαναστασίου Αικατερίν, Φιλόλογος, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Η Αικατερίνη Παπαναστασίου είναι Φιλόλογος- Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων της μη Τυπικής Μάθησης από τον ΕΟΠΠΕΠ και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης στην Αθήνα. Έχει εξειδικευτεί στη Διδακτική των Φιλολογικών Μαθημάτων, τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και κατέχει μεταπτυχιακό τίτο στις "Επιστήμες της Αγωγής". Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί ως γενική συντονίστρια και υπεύθυνη για την παρουσίαση προγράμματος Erasmus+, εργαστηρίων αφήγησης-δημιουργικής γραφής και την υποστήριξη δράσεων διακρατικού προγράμματος, πρότζεκτ το οποίο εντάχθηκε στον κατάλογο καλών πρακτικών για την τριετία 2016- 2018 από την εθνική ομάδα συντονισμού Erasmus+ Επιπλέον, έχει απασχοηθεί ως Εκπαιδεύτρια μεταναστών, κρατουμένων- πρώην χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό σε προγράμματα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. καθώς και ως Φιλόλογος και Εκπαιδεύτρια Ρητορικής στον Όμιλο Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» (Saint Paul). Τέλος, έχει συνεργαστεί (εξωτερικός συνεργάτης) με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας (ΕΜΘ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε προγράμματα εμψύχωσης μουσειακών προγραμμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας για παιδιά της α/βάθμιας εκπαίδευσης. Οι εισηγήσεις της και τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων, καθώς και στην κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων μάθησης για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα, δωρεάν, από το κανάλι του ΑΙΕ στο YOUTUBE.
https://www.youtube.com/channel/UCXrxfoczq44OtvVf1U8q9hw
Αν θέλετε να πάρετε βεβαίωση και σημειώσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ & E-MAIL)
στο ή με sms στο 698 68 09 035
Πληροφορίες - Εγγραφές:
- Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-18:00)
- e-mail:
- sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ e-mail ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ)