Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2024
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ο ρόλος και οι αναδυόμενες προοπτικές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων

στη σύγχρονη αγορά εργασίας και την ευρύτερη κοινωνία.

 

Η Εκπαίδευση Ενηλίκων έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα σύγχρονα μέσα της παγκόσμιας κοινότητας για ανάπτυξη και αειφορία (UNESCO, European Commission, CEDEFOP). Τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κυρίως στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν σχεδιαστεί και θεσμοθετηθεί ως κοινή βούληση, επίσημα κείμενα και πολιτικές που εμπεριέχουν ως βασική και κινητήριο δύναμη την εκπαίδευση και επιμόρφωση των πολιτών. Η αναβάθμιση των προσόντων τους σφαιρικά, σε κοινωνικό αλλά και παραγωγικό επίπεδο, είναι κοινή πεποίθηση ότι θα οδηγήσει σε άνθιση τις σύγχρονες κοινωνίες πολυδιάστατα.

 

Σύντομη Περιγραφή του Σεμιναρίου:

Το συγκεκριμένο διαδραστικό σεμινάριο αφορά όσους και όσες ενδιαφέρονται να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν ουσιαστικά τις πιθανές προοπτικές τους στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ως εξειδίκευση στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των στοχευμένων μεθοδολογιών της. Σε προκηρύξεις προβλέπεται μοριοδότηση στους πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων, ωστόσο στο σεμινάριο θα εστιάσουμε στην επαγγελματική υπόσταση και την ενεργή εμπλοκή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Θα τεθεί το πλαίσιο στο οποίο σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται προγράμματα στη ΔΒΜ και ειδικά στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, μέσα στο οποίο μπορούν να εμπλακούν (εγχώρια ή διεθνώς) με την εξειδικευμένη εκπαιδευτική προσέγγιση της σχετικής επιστημολογίας.
  • Θα αναλυθεί πώς ο καθένας και καθεμία έχει τη δυναμική να προσαρμόσει και να προσαρμοστεί με το προσωπικό του στυλ στις εκπαιδευτικές ανάγκες του εκάστοτε εκπαιδευτικού πεδίου ή οργανισμού.
  • Θα πραγματοποιηθεί μια περιεκτική περιγραφή των κεντρικών εννοιών και στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση και ερωταπαντήσεις προς διευκρίνηση αποριών.

Ενδεικτικά περιεχόμενα - θέματα που θα καλυφθούν:

  • Τι είναι ο θεσμός της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και γιατί να ασχοληθούμε με τον επαγγελματικό κλάδο της (θεσμικό πλαίσιο και προαπαιτούμενα);
  • Πού εντάσσεται και σε τι αφορά το επιστημολογικό πεδίο (βασικές αρχές);
  • Ποια η συμβολή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και γιατί είναι απαραίτητη για κάθε εκπαιδευτή στη Δια Βίου Μάθηση (νοηματοδότηση);
  • Ποιες προοπτικές υπάρχουν και ποιες μπορούμε να δημιουργήσουμε σύμφωνα με τις επιδιώξεις μας (ελευθερία δράσης και εξέλιξης);
  • Με ποιον τρόπο εμπλέκονται έννοιες όπως, διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών, εμπόδια στη μάθηση, καθορισμός στοχοθεσίας & εκπαιδευτικές τεχνικές, αναβάθμιση προσόντων & δεξιοτήτων, διασφάλιση ποιότητας, αξιολόγηση κ.λπ.;

 


Πληροφορίες - Εγγραφές

  • Διάρκεια: 4 ώρες
  • live μετάδοση από το κανάλι του ΑΙΕ στο You tube
  • Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Τετάρτη 30/03/22 (20:00-22:00) Α' Μέρος & Τετάρτη 06/04/22 (20:00-22:00) Β' Μέρος
  • Δίδακτρα: H παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν
  • Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Επιμορφωτής: Πολυχρόνης Μαγκαφάς, Εκπαιδευτής Ενηλίκων Med, ΠΕ 11.01,  Άσκηση, Υγεία & Ευεξία MSc

Πολυχρόνης Μαγκαφάς Med, MSc

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο ΑΠΘ και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αριστέυοντας στην Ειδικότητα: "Φυσική Αγωγηή,  Θεραπευτική Άσκηση και Ορθοσωμική.

Πτυχιούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία του Α.Π.Θ.  Υπότροφος από την Επιτροπή Ερευνών για τις επιδόσεις του (Ι.Κ.Υ.)(2005).

Εξειδικεύεται στη δημιουργία και σχεδιασμό εξατομικευμένων παιδαγωγικών παρεμβάσεων για ΑμεΑ, δίνοντας έμφαση στην καλύτερη δυνατή ανάπτυξη σώματος και πνεύματος στις αναπτυξιακές φάσεις, για όλα τα παιδιά, με έντονα βιωματικά χαρακτηριστικά κι εφαρμογές. Απώτερος σκοπός, η ομαλή ένταξη των παιδιών και νέων στο κοινωνικό περιβάλλον και ο φυσικός συγχρωτισμός τους.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και απόφοιτος Μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, είναι επί σειρά ετών εισηγητής-επιμορφωτής σπουδών, σε εκπαιδευτικά προγράμματα Ειδικής Αγωγής & ΑμεΑ, Θεραπευτικής Άσκησης, Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης. Έχει αναδειχθεί στην Προσαρμοσμένη-Διαφοροποιημένη, ανθρωποκεντρική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τις αρχές διατύπωσης εκπαιδευτικών στόχων και την επίτευξη τους με διεπιστημονική προσέγγιση. Διασυνδέεται διεθνώς με φορείς και εκπαιδευτές ενηλίκων στην επίσημη πλατφόρμα EPALE.

Επί σειρά ετών επιμορφωτής ενηλίκων, διδάσκει σε ΚΔΒΜ, ΔΙΕΚ – ΙΕΚ, Δήμους και Κοινότητες, ενώ συνεργάζεται με τοπικές οργανώσεις και φορείς ως επιστημονικός σύμβουλος εκπαίδευσης. Δημιουργός, εμψυχωτής και υποστηρικτής ομάδων σε μεθοδολογίες Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε επίπεδα Mentoring, Counseling & Coaching.

Σε ερευνητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην εξειδικευμένη αξιοποίηση του θεσμού της εκπαίδευσης ενηλίκων μέσω της ΔΒΜ, με κεντρικές προοπτικές την εγχώρια εκπαιδευτική στρατηγική οργάνωση και τις ευρωπαϊκές πολιτικές προς την αειφόρο ανάπτυξη. Βασικοί άξονες που μελετώνται στο πεδίο, η διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών και η διασφάλιση ποιότητας στην εκπαίδευση, η κοινωνική συνοχή και η ενεργός πολιτειότητα, η μετάβαση από το Ανθρώπινο Κεφάλαιο στο Κοινωνικό Κεφάλαιο.

Είναι ενεργό μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων και της Διεθνούς Ένωσης Μετασχηματίζουσας Μάθησης (ITLA), ενώ παρουσιάζει ανελλιπώς ακαδημαϊκές μελέτες σε διεθνή συνέδρια.
 


Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα, δωρεάν, από το κανάλι του ΑΙΕ στο YOUTUBE.

https://www.youtube.com/channel/UCXrxfoczq44OtvVf1U8q9hw 

Αν θέλετε να πάρετε βεβαίωση και σημειώσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ & E-MAIL) στο

 

Πληροφορίες - Εγγραφές:

  • Τηλέφωνο: 210-3846930 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-18:00)
  • e-mail:
  • sms: 698 68 09 035

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εκτός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech