Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2023
FaceBook
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 

E-learning Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα:

Βασικές Αρχές Εκπαιδευτικής-Σχολικής Ψυχολογίας

Διάρκεια Προγράμματος: 4 μήνες     Σύνολο μαθημάτων: 6     

Αναλογία σε διδακτικές ώρες: 120

Δίδακτρα: 160€, Άνεργοι: 120€ (κάτοχοι κάρτας ανεργίας)


Μαθήματα
 

1. Ψυχική Υγεία Μαθητών και Σπουδαστών

Ο Ορισμός και τα Κριτήρια της Ψυχικής Υγείας, Σύγχρονες Θεωρίες για την Ψυχική Νόσο, Πολιτικές και Δομές για την Ψυχική Υγεία, Κοινωνική και Κοινοτική Ψυχιατρική, Η Πρόληψη των Ψυχικών Διαταραχών και οι Αρχές της Αποκατάστασης, Η Έννοια και το Πλαίσιο της Ποιότητας Ζωής: Ευτυχία, Ικανοποίηση, Ευεξία. Οι Ψυχικές Διαταραχές και η Αντιμετώπισή τους, Η Επιστήμη της Ψυχοπαθολογίας, Η Έννοια της Συννοσηρότητας στην Ψυχοπαθολογία, Το DMS, Διαπροσωπικές Σχέσεις και Ψυχοπαθολογία.

2. Θεωρίες και Εφαρμογές της Σχολικής Ψυχολογίας

Ορισμός και Ιστορική Εξέλιξη της Σχολικής Ψυχολογίας, Ο Ρόλος του Σχολικού Ψυχολόγου, Παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών στη σχολική κοινότητα, Ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση- Συμβουλευτική, Αξιολόγηση των νοητικών ικανοτήτων, Αξιολόγηση της Προσωπικότητας, Αξιολόγηση της συμπεριφοράς του παιδιού από τους γονείς και εκπαιδευτικούς, Προγράμματα παρέμβασης στο σχολικό περιβάλλον, Εννοιολογικές–Θεωρητικές προσεγγίσεις για τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας στο σχολείο, Μοντέλα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και εφαρμογής παρεμβατικών προγραμμάτων στο σχολείο, Προγράμματα μαθησιακής υποστήριξης.

3. Θεωρίες και Εφαρμογές της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Τα στάδια της Συμβουλευτικής, Τα χαρακτηριστικά του Συμβούλου Παιδιών, Μεταβίβαση, Το Μετατραυματικό Άγχος στα Παιδιά, Φόβοι-Φοβίες, Κοινωνικές Αναστολές, Βασικές Αρχές Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, Επαγγελματικός Προσανατολοσμός.

4. Ο Εκπαιδευτικός σε Ρόλο Συμβούλου

Οι συμβουλευτικές δεξιότητες στην εκπαίδευση, Βασικές δεξιότητες για εποικοδομητική συμβουλευτική σχέση, Η Συμβουλευτική στο Σχολείο: Μεθοδολογία Εφαρμογής,Τεχνικές Συμβουλευτικής: Ενεργητική Ακρόαση, Ανατροφοδότηση, Αντανάκλαση, Ενθάρρυνση, Ερμηνεία, Παράφραση. Το Συμβουλευτικό Πλαίσιο για Ομάδες: Δεοντολογία, Αντιμετώπιση Προβλημάτων, Η Λειτουργία των Ομάδων.

5. Προβλήματα Προσωπικότητας και Συμπεριφοράς

Ορισμός της Συμπεριφοράς, Πότε μια Συμπεριφορά Χαρακτηρίζεται «Προβληματική», Διαχείριση Βίας και Συγκρούσεων Ανάμεσα στους Μαθητές, Πολιτισμικές Διαφορές και Κοινωνικές Ανισότητες, Ζητήματα Παραβατικότητας, Συμβουλευτική Παρέμβαση στο Σχολικό & Οικογενειακό Περιβάλλον. Σχολικός Εκφοβισμός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός.

6. Προβλήματα Μάθησης

Σύγχρονες Θεωρητικές Προσεγγίσεις στις Μαθησιακές Δυσκολίες, Κατηγοροποίηση – Αξιολόγηση – Διάγνωση των ΜΔ . Ένταξη.


Τα πλεονεκτήματα του e-learning

 • Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των μαθημάτων: Ο εκπαιδευόμενος μπορεί 24 ώρες το 24ωρο να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα, άρα και στο μάθημα ή το τεστ που τον ενδιαφέρει.
 • Όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν ένα e-learning πρόγραμμα σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται. Δεν υπάρχουν μετακινήσεις, ταξίδια και συγκεκριμένες ώρες μαθημάτων.
 • Έχει χαμηλά δίδακτρα.
 • Έχει πλούσιο και σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, που συνοδεύεται από εικόνες, video, ling σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.
 • Προωθεί την ενεργή συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, μέσω των τεστ και των εργασιών.
 • Παρέχει αυτονομία μάθησης και βοηθά τον εκπαιδευόμενο να «μάθει και να μελετήσει» με τους δικούς του ρυθμούς.
 • Υπάρχει άμεση αξιολόγηση για τον εκπαιδευόμενο, αφού την ώρα που υποβάλει τις εργασίες ή τα τεστ, ενημερώνεται για το αποτέλεσμά τους.

 


Η Εκπαιδευτική πλατφόρμα του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης

 

 http://85.25.194.17/AnoiktoOLAT/dmz/ 

 • Είναι εύχρηστη, και εξασφαλίζει άνετη και αποτελεσματική παρακολούθηση των μαθημάτων, μέσα από τον προσωπικό σας υπολογιστή.
 • Δίνει τη Δυνατότητα να αποθηκεύσετε το υλικό στον υπολογιστή σας.
 • Το περιβάλλον, οι οδηγίες, τα μαθήματα και τα τεστ είναι όλα φτιαγμένα στην Ελληνική Γλώσσα.
 • Ο πυρήνας του συστήματος αναπτύσσεται και παράγεται στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης από το 1999.
 • Το σύστημα έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «Courseware», από τη διαδικτυακή πύλη της UNESCO.
 • Επίσης έχει κερδίσει το βραβείο MedidaPrix 2000, που είναι το πιο σημαντικό βραβείο e-learning σε χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Ελβετία.

Πληροφορίες-Εγγραφές: 

Τηλεφωνικό κέντρο:210.3846930     E-mail: .gr     SMS:  698 68 09 035

 

0
0
0
s2smodern

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 18:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο Εκτός Ωραρίου
Κυριακή Εκτός Ωραρίου

Εκτός Ωραρίου λειτουργίας

Copyright © 2020 www.anoikto.edu.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Created by Georgakakos George.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech