Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech

Διδακτική Μεθοδολογία του Μαθήματος των Θρησκευτικών

Στην σύνολη μεταβολή των μέχρι σήμερα δεδομένων του μαθήματος των Θρησκευτικών τόσο στην Α/Βάθμια όσο και στην Β/Βάθμια εκπαίδευση, είναι απαραίτητη η επαναπροσέγγιση των διδακτικών δεδομένων. Ο διδάσκων πρέπει να προσδιορίσει τις βασικές αρχές διδακτικής του αντικειμένου για δύο λόγους. Πρώτον για να αποδεικνύεται συνεπής προς το εκπαιδευτικό περιβάλλον, και δεύτερον για να μην αποκλίνει από το ουσιαστικό περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, πυρήνας του οποίου παραμένει η Ορθόδοξη Θεολογία.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητος ο επαναπροσδιορισμός των διδακτικών μεθόδων σε νέα σχήματα διδασκαλίας συμβατά προς τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Μάλιστα, με δεδομένο ότι τα παιδιά από σχεδόν προσχολική ηλικία είναι εξοικειωμένα  με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο η παράμετρος εκ νέου προσδιορισμού του τρόπου διδασκαλίας δεν μπορεί να παραμένει στατική. Προς αυτά απαιτείται συναρμογή του διδακτικού αντικειμένου με την λατρευτική πράξη και την επιτόπια διδασκαλία.

 Το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο 18/01/20 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 31/05/20. Ο Οδηγός Επιμόρφωσης θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 02/09/19


ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ                    ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

                                                 icono2


Για περισσότερες πληροφορίες & συμμετοχή στις ενημερωτικές συναντήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, καθημερινά 11:00-19:00:


logo20150715

Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης

 

0
0
0
s2smodern
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech