Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης   Click to listen highlighted text! Καλώς Ήρθατε στο Ανοικτό ίδρυμα Εκπαίδευσης Powered By GSpeech

Σεμιναριακός Κύκλος:

Ανάπτυξη Προσωπικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, σε νέους επιστήμονες και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας


Το εργαστήριο αυτό ανταποκρίνεται στην ανάγκη για συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας της εργασίας του προσωπικού που στηρίζει  νέους επιστήμονες και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την διεύθυνση και να συμβάλουν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων και την υλοποίηση της στρατηγικής του οργανισμού.

Το εργαστήριο σκοπεύει να δώσει γνώσεις και δεξιότητες στο προσωπικό για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους σε διάφορες διαστάσεις με τη χρήση εργαλείων και μέσω της αποτελεσματικής οργάνωσης και διαχείρισης του  γραφείου και  του ψηφιακού γραφείου. Το σεμινάριο σκοπεύει επίσης να δώσει δεξιότητες για βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρει το προσωπικό με την χρήση τεχνικών ποιοτικής εξυπηρέτησης και αποτελεσματικού γραπτού λόγου με έμφαση στην σύνταξη επαγγελματικών επιστολών και e-mails.

 Eιδικότερα, οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν ώστε να:


Θεματολογία και Ημερομηνίες

  1. Τετάρτη 09/11/22 (19:00-21:30)     "Αποτελεσματική οργάνωση και διαχείριση γραφείου"
  2. Τετάρτη 16/11/22 (19:00-21:30)     "Bασικές αρχές επικοινωνίας στους χώρους εργασίας "
  3. Τετάρτη 23/11/22 (19:00-21:30)     "Βελτιώνοντας την γραπτή επικοινωνία στους χώρους εργασίας(  Α' μέρος)"
  4. Τετάρτη 30/11/22 (19:00-21:30)     "Βελτιώνοντας την γραπτή επικοινωνία στους χώρους εργασίας(  B' μέρος)"
  5. Τετάρτη 07/12/22 (19:00-21:30)     "Ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας"
  6. Τετάρτη 14/12/22 (19:00-21:30)     "Προγραμματισμός και διαχείριση στόχων"
  7. Τετάρτη 21/12/22 (19:00-21:30)     "Αποτελεσματική διαχείριση χρόνου"
  8. Τετάρτη 11/01/23 (19:00-21:30)     "Ανάπτυξη και ενίσχυση κινήτρων"
  9. Τετάρτη 18/01/23 (19:00-21:30)     "Ανάπτυξη Επιχειρηματικής καινοτομίας  και Δημιουργικότητας ( Α' μέρος)"
  10. Τετάρτη 25/01/23 (19:00-21:30)     "Ανάπτυξη Επιχειρηματικής καινοτομίας  και Δημιουργικότητας ( B' μέρος)"

Συγγραφέας Εκπαιδευτικού Υλικού-Επιμορφώτρια: Δρ. Μελίνα Μουρτζιάπη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

H Mελπομένη (Μελίνα) Μουρτζιάπη είναι Phd.c της σχολής Εκπαίδευσης και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick, και δραστηριοποιείται στο χώρο της Εκπαιδευτικής Έρευνας. Είναι Καθηγήτρια Παιδαγωγικών, Eκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επαγγελματικός Σύμβουλος, Ψυχοπαιδαγωγός, Assessor - Practitioner Coach και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.  Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ΕU projects Coordinator, Learning & Development Officer, Programme Director, ΗR Recruiter, Trainer και Ερευνήτρια. Επιπλέον, έχει διδάξει  σε  Πανεπιστήμια, σε Δημόσια  και Ιδιωτικά  Ινστιτούτα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) και σε Κολλέγια, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχει αναλάβει εκπαιδεύσεις πολύ-επιχειρησιακών και μονο- επιχειρησιακών προγραμμάτων και εκπαιδεύσεις πιλοτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων. Ακόμη, έχει υπάρξει Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π), αναλαμβάνοντας Επιστημονική και Διοικητική υποστήριξη Ευρωπαϊκών Έργων όπως η Διαδικτυακή Διαδραστική Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων και Ενηλίκων. Το έργο της περιλαμβάνει  επίσης την υποστήριξη δράσεων του Δικτιού Euroguidance. Διαθέτει πείρα στο Σχεδιασμό και Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και αποδεδειγμένες ικανότητες στη Σύνταξη και Διαχείριση Επιχορηγήσεων, στη Διαχείριση έργων και προγραμμάτων και στην Ανάπτυξη και Ενδυνάμωση του Προσωπικού Εταιρειών που προέρχονται από διαφορετικά εκπαιδευτικά υπόβαθρα όπως πχ. Άτομα με αναπηρίες, φυλετικά και εθνικά ποικίλους πληθυσμούς, δίγλωσσους μαθητικούς πληθυσμούς, κα. Είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΚΠΑ/ΕΛΚΕ, στο μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, στο μητρώο Συμβούλων Σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ, στο μητρώο διδασκόντων Κολεγίων, ενώ είναι Τακτικό  μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛΕΣΥΠ). Επιπλέον, έχει Πιστοποιηθεί στην χρήση  ψυχομετρικών εργαλείων όπως το wisc 3 και  είναι γνώστης γραφής Βraille (μη βλεπόντων). Έχει συγγράψει επιστημονικά συγγράμματα και άρθρα, και το έργο της περιλαμβάνει, εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα  Δια βίου Εκπαίδευσης και Δια βίου Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού  Προσανατολισμού, Ανάπτυξης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων και Αναπήρων, Διαπολιτισμικής  Εκπαίδευσης και Ψυχοπαιδαγωγικής,  καθώς  και Ετερότητας και Ένταξης


Δίδακτρα Κύκλου (10 Εργαστήρια – Βεβαίωση 80 ωρών): 150€,  (καταβάλλονται σε 2 δόσεις ή εφάπαξ με την εγγραφή και έκπτωση 30€, τελικά δίδακτρα: 120€)

Φοιτητές: 100€,   Άνεργοι: 100€, (καταβάλλονται σε 2 δόσεις ή εφάπαξ με την εγγραφή)

Απόφοιτοι ετησίων προγραμμάτων του ΑΙΕ: 50€, Κάταχοι Ετήσιας κάρτας σεμιναρίων ΑΙΕ: 50€ (καταβάλλονται εφάπαξ με την εγγραφή)

Δίδακτρα μεμονωμένων σεμιναρίων: 25€


Παρέχονται:

Πληροφορίες - Εγγραφές:


0
0
0
s2smodern
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech